Hvad tjener en superliga dommer?

Hvad tjener en superliga dommer?

Har du lige overværet en kamp i flimmeren eller på stadion og den tvivlsomme eller den eminent gode dommer præstation har måske fået dig selv til at stille spørgsmålet, hvor meget tjener en superligadommer egentlig? Der er en verden til forskel på, hvor meget en fodbolddommer tjener og det er der også på om du er dommeren på banen eller en linjedommer. Derfor kan det også være supersvært, at få en facit eller et decideret overblik over, hvad en superligadommer tjener. Det handler også meget om erfaring og hvilken kamp der spilles, derfor er der store variationer i lønnen for en superligadommer, men her i denne artikel kan du blive meget klogere og få et generelt indblik i lønnen til en superliga dommer.  

Superligadommer et lukrativt fritidsjob – kræver dog lidt ekstra benarbejde, hvis det skal være ekstremt indbringende 

Dommerne fra VM kunne rejse hjem med cirka 287.000 kroner på lommen, det lyder umiddelbart som en klækkelig løn, men det har også kostet blod, sved og tåre og det er ikke et nemt job, at være dommer. Til gengæld er dette et billede af den lyserøde sky så at sige og en superligadommer skal altså knokle en del mere for at kunne få så store summer penge ind. Dommerne i superligaen er ikke fuldtidsprofessionelle og det høre man også mange fans påpege. Det er dog et temmelig lukrativt fritidsjob og en kamp fløjtet af i det 90. minut kan indbringende 9.900 kroner, så er der tillæg i form af ekstra minutter og meget mere. Derfor er det altså ikke et helt ringe fritidsjob at være superligadommer. Men der er altså et kæmpe spring fra 9.900 kroner til 287.000 kroner. Det er også grunden til, at en superligadommer skal kæmpe lidt ekstra for at indbringe de samme lønningerne, som en dommer til for eksempel VM skal. 

En superligadommer kan godt komme til at tjene det samme som en dommer til VM – det kommer dog til at koste meget tid og mange kampe der skal dømmes 

Generelt set så kan en dommer på en sæson godt komme op på, at dømme mellem 18-20 kampe og det vil indbringe en ekstra løn på mellem 178.000 kroner til 198.000 kroner. Det er en dejlig ekstra indkomst, men der er stadig langt op til de 287.000 kroner som en dommer til VM tjener. Det vil altså rundt regnet kræve to sæsoner, hvor en superligadommer skal være 100 procent på, hvis han skal opnå så stor en løn som de for eksempel gør til VM. En superligadommer kan dog være heldig og få lov til, at dømme 5-6 kampe i UEFA-regi, så kan de få en ekstra indtjening på mellem 187.000-225.000 danske kroner. Hvis de samtidig dømmer 2-4 kampe i FIFA-sammenhæng vil det ydermere kunne indbringe 18.000-36.000 kroner og de vil derfor på en sæson kunne hente en løn på mellem 383.000 og 459.000 kroner. Altså meget mere end en dommer til VM, men det kræver også meget mere benarbejde.